En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında can ve varlık kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca yüce ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış hususüne muhik ürkü pas kolu bulunmasıdır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini uygun görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli çıbanlı kriterler boşluk önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sahih bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın merdiveni bapsı kullanımında özen edilmesi gereken ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem davranışlevinin yitirilmemesi derunin hem de merdivenin sadece amacı yürekin kullanılabilmesi midein bu unsura ilgi edilmelidir.

Yangına Dayanıklı Baplar ile alakadar her detaya bileğindiğimiz yazımıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi birliksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Yangın merdiven kapısının en saydam özelliklerinden bir diğeri de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında katman merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın kapıları periyodik olarak muayene edilmeli ve bakımları metodik olarak strüktürlmalıdır. Bapnın kalıplı çalışmasını elde etmek kucakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi dahişenlerin durumu muayene edilmeli ve icabında bakım gestaltlmalıdır.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut henüz rakik malzeme kullanılabilir. Tekrar bu tip kapıda bir ölçün olmadığı için sac lafınlığı 1.0 mm veya henüz yağsız kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapısını başka ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara seçmek mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Ancak hordaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda bir yangın çıkışı ve yangın merdiveni dokumalması zaruri olarak onaylama edilmektedir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlamış olurında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok altın hale getirmiştir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden henüz bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil değil ise, Yangın Kapısı Fiyatları yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Gücvenliğiniz muhtevain yangın kapısı behemehâl olmalıdır. Yeni yapım projelerinde mecburi olan sistemler eski apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en az 30 metre olan binalarda mecburidir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı güçlü direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek yürekin tasarlanmıştır.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve temel kapıların taçı düzen yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın bağırsakindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.

Özellikle yeni imar kanunuyla bile sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kadar kriterler de çok kesifı denetim altında tutulmaktadır.

Report this wiki page